2016 ACDICT Annual Council Meeting Agenda

July 18-19 2016

agenda v10 15 July 2016

University of Technology Sydney Building 11, Level 6, Room 408 Campus map is available from: http://www.uts.edu.au/about/maps-and-facilities/campus-maps-and-facilities/

Day 1 – Monday 18 July 2016, UTS

Time	Event
8.30–9.00	Registration and tea/coffee
9.00–9.10	Welcome by Professor Glenn Wightwick, DVC(R) UTS confirmed
9.10–10.30	 Council Business Chair: Professor Iwona Miliszewska (ACDICT President, University of Technology Sydney) Introductions Plan for the 2 days New members Invited Observers CORE (Lin Padgham, chair), ACS (Paul Bailes, VP (Academic)), Joan Richardson (ACPHIS) Report from the President Activities during last year, including ALTA Current/on-going issues Audited financial report Executive vacancies – final call for nominations [for VP, one general member] ICT Research Snapshot – Morri Digital Careers and universities national activities — Paul Strooper Budget and proposed activities for 2016/17 – Iwona Any other business
10.30–11.00	Morning tea
11.00–12.30 (90 min)	Theme 1: ICT Graduates for the Future(Chair: Iwona, UTS)Digital TransformationMiguel Carrasco, Boston Consulting Group (30 min) confirmedDiscussion (15 min)ICT Higher Education and Industry: Graduates' Work readinessAIIA CEO Rob Fitzpatrick (30 min) confirmedDiscussion (15 min)
12.30–1.15	Light lunch; visit to the Data Arena (Bldg 11, Level 2)
1.15–2.45 (90 min)	Theme 1 ctd. Graduate readiness for work, STEM initiatives Maurice Pagnucco (30 min) <i>confirmed</i> Roslyn Prinsley, Office of the Chief Scientist confirmed Discussion (30 min)
2.45-3.00	Afternoon tea

3.00–4.00 (60 min)	Research Impact vs discovery vs quality measures vs real quality Panel discussion: Andrew Woodward ECU; David Lovell QUT, Lin Padgham CORE
4.00–5.30 (90 min)	Speed Updates A 2-minute snapshot from each university representative on the state of all ICT disciplines (not just own discipline) at their university; up to three key positives and up to three key negatives including comments on enrolment trends. Discussion of common issues.
6.00 onwards	Drinks and Dinner, Bistrot Gavroche

Day 2 – Tuesday 19 July, UTS

Time	Event
8.30–9.00	Tea and Coffee
9.00-10.30	Theme 2: Academic standards and education
(90 min)	Entry standards, student preparation and transition to ICT higher
	education
	Panel discussion
	Alistair Rendell ANU, Judy Sheard Monash, Leonie Ellis Tasmania,
	Joan Richardson
	ATAR, Maths prerequisites, implications of implemented ACARA, the effect of Digital Careers and competitions (Bebras, AIOC, Robocup)
40.00.44.00	
10.30–11.00	Morning tea; Campus tour
11.00–12.30	Theme 2 ctd.
(90 min)	Accreditation
	ACS accreditation update: advanced masters, new CBoK, SFIA
	Graham Low, ACS (30 min) confirmed
	Academic Honesty Policies and Practice for ICT Higher Education,
	internationally and nationally
	Simon, Judy Sheard (30 min) confirmed
	Discussion (15+ min)
12.30–1.15	Executive election and light lunch
1.15 – 3.00	Theme 3 ICT Research in the Australian Context
(105 min)	(Chair: Professor Morri Pagnucco, UNSW)
	Research impact, measurement and reporting
	(30 min) Glenn Wightwick confirmed
	Data Innovation and Data61 confirmed
	(45 min) Adrian Turner, CEO Data61
0.00.0.00	Discussion (30 min)
3.00-3.30	Afternoon tea
3.30-4.00	Wrap up and the way forward –Maurice Pagnucco
5.50-4.00	Outcomes and Implications of the 2 days (Council business and 3 themes) for the Council
	General discussion
	Next ACM venue
	Evaluation
	Executive handover
4.00-6.00	Executive meeting – MP