## ALTA Forum 2017

#### Location:

Conference Room no. 715, level 7, Ingkarni Wardli Building. University of Adelaide, North Terrace

#### ALTA forum 2017 Day 1 – Thursday 20 April 2017

Time	Event	Who
8:30 – 9:00	Registration and tea/coffee	
9:00 – 9:10 (10 min)	Welcome	University of Adelaide PVC student learning
9:10 – 9:15 (5 min)	ALTA Forum Introduction Intro to Collection of hot topics for Day 2	Professor Katrina Falkner (ALTA chair) confirmed
	Theme 1: The next generation of students	
9:15 –10:30 (75 min)	Implementing and supporting Digital Technologies in the School Curriculum	Julie King ACARA (25 min) confirmed
	Digital Careers and STEM Partnership Program	Nicolette Venn (CSIRO Digital Careers) (20 min) Confirmed
	Questions and discussion 15 min	
	Cross disciplines	Ben Swift (ANU) (15min)
10:30 – 11:00	Morning Tea	
11:00 – 12:30 (90 min)	Theme 2: Learning, teaching: methods, content, quality Negotiating the maze of academic integrity in computing education Introductory programming languages and environments Managing faster feedback (30 min)	Simon (Newcastle) (30 min) confirmed  Raina Mason (30) min) confirmed  Sven Venema (30 min) confirmed
12:30 –1:30	Lunch	
1:30 – 2:00 (30 min)	<b>Keynote</b> : Challenges and Future Directions in Higher Education	Prof John Roddick, Dean of Computer Science, Engineering and Mathematics, Flinders

		University (30 min)
2:00-3:30 (90 min)	Theme 2: Learning, teaching: methods, content, quality ctd	
	Curriculum Drift	Lyn Johns-Boast (30 min)
	Digital Literacy and the ICT curriculum (focus group workshop) 60 min	Jo Coldwell-Neilson (60 min) confirmed
3.30 – 4.00	Afternoon tea	
4.00 – 5:30 (90 min)	Theme 1 again: Equity and diversity for academics and students	Rebecca Vivian, panel/workshop (90 min) confirmed
6:00 onwards	Networking, drinks and dinner (provided by ACDICT)  Press* 40 Waymouth St, Adelaide	

### ALTA Forum Day 2 - Friday 21 April 2017

Time	Event	Who
9:00 –10:40 (100 minutes)	Theme 3: Employability Industry view, statistics, where are we with WIL	
	WIL at ECU (10 min) Internships and WIL	Justin Brown (ECU) (10 min)  confirmed  Dino Rossi (DCX, Adelaide)
	Preparing students for professional WIL through collaborative SMEs	confirmed Mark Hughes (UC) (25 min) confirmed
	Employability, industry and the universities	Suzanne Roche AllA (25 min) Confirmed
	Discussion 15 min	
10:40–11:00	Morning tea	
11.00–12:30 (90 min)	Theme 4: Higher Education research	
	Reporting it: Conventicles, ACE, SIGCSE	Panel

	Doing it: After OLT, what? And how funded?  What should the ACDICT Academy of  Learning and teaching be doing  Theory, practice, intervention, outreach	convenor: Chris Johnson? (60 min) Simon (15m) confirmed Angela Carbone (15m) confirmed Speaker no. 3 tbc Discussion 45 min
12:30 – 1:15	Lunch	
1:15 – 2:45 (90 min)	Theme 5: Hot topics Discussion of hot topics identified by participants	Facilitated by Katrina and Chris
2:45 – 3:30	Wrap-up (with afternoon tea)	Katrina (Chair)
	Discussion on	

# Hotels Adelaide suggested for ALTA Forum

Nearby medium priced hotels. Approximate walking distance to Uni of Adelaide

Crowne Plaza 16 Hindmarsh Square 650m 122 Grenfell St Ibis Adelaide 700m Majestic Roof Garden Hotel 55 Frome St 750m Mantra on Frome 88 Frome St 800m Hotel Grand Chancellor 65 Hindley St 1.1km Adelaide Rockford 164 Hindley St 1.4km iStay Precinct 185 Morphett St 1.7km